SANY KIKÖTŐI BERENDEZÉSEK A VERBIS KINÁLATÁBAN

A kínai nehézipar egyik legsikeresebb képviselője a SANY Heavy Industry Co. Ltd. folyamatosan bővíti az európai piacra szánt gépeinek választékát.
A többségi magántulajdonban levő SANY nehézipari gépgyártó vállalatot 1989-ben alapították, központja Hunan tartomány fővárosa, Changsha kiemelt gazdasági/technológiai fejlesztési övezetében található, 75 hektáron elterülő, 18 hatalmas gyártócsarnokot magában foglaló, a SANY-ról elnevezett ipari város, amely emellett komoly gyártókapacitással rendelkezik a Shanghai melletti Kunshanban, Pekingben és Shenyangban is. A cég az első olyan kínai gépgyártó vállalat, amely saját gyártóüzemet nyitott az USA-ban és Németországban.
A cég jelmondata az, hogy „A MINŐSÉG MEGVÁLTOZTATJA A VILÁGOT” és ennek érdekében mindent meg is tesznek, az éves bevétel 5-7% -át kutatás-fejlesztésre fordítják, saját posztgraduális képzési programokat indítanak, melyek eredményeképpen ma ott működik Kína egyik vezető technológiai fejlesztő centruma.
Az elmúlt három évtizedben üzleti tevékenységüket széles körre terjesztették ki, beleértve az építőipari,  bányászati és kikötői berendezéseket, olajfúró gépeket és megújuló szélenergia-rendszereket. A Sany-nál folyamatos cél az üzleti lehetőségek bővítése, a tevékenységek megújítása, kiterjesztése, valamint a színvonal emelése és az új piaci igények kielégítése.

Az európai piacra szánt SANY gépek terméktámogatásáért és alkatrészellátásért a németországi Bedburgban található gyártó-, fejlesztő- és logisztikai központ felel, ahol kikötői darukat, konténerrakókat, nehéz targoncákat stb. is gyártanak amellett, hogy 24 órán belül bármely Európában értékesített Sany géphez szinte bármilyen alkatrészt ki tudnak küldeni.


A Verbis Kft. 14 éve képviseli a SANY minikotrókat és kotrógépeket a magyar piacon és néhány hónapja aláírásra került a SANY kikötői berendezések kizárólagos magyarországi forgalmazásáról szóló szerződés is.
A SANY kikötői berendezések 2021-es, európai piacra szánt választékát a következőkben igyekszünk röviden bemutatni:

1) SANY kikötői konténer kirakó daruk 
Innovatív, megbízható és termelékeny eszközök. A SANY konténerkirakó darujai egyedi megrendelésre készülnek az ügyfelek egyéni igényeinek megfelelően. A világ minden táján lévő kikötőkben dolgozó SANY konténer daruk lenyűgöző teljesítménye ismert és elismert.

sany kikötői konténer 2 2) SANY gumikerekes bakdaruk (RTG)
A SANY gumikerekes bakdaru (RTG) család kiváló példája a megbízhatóságnak, termelékenységnek és a hatékonyságnak. Az elsősorban konténerek mozgatására szolgáló standard modellek mellett egyedi megoldások is szerepelnek a kínálatban. A SANY rendszere garantálja a lehető leggyorsabb szállítási határidőt a moduláris felépítésnek, az optimalizált gyártási folyamatoknak, a használt csúcstechnológiának és az állandó minőség-ellenőrzésnek köszönhetően.
Emelőképesség: 10-65 t
Baklábak közötti távolság: 20-30 m
Emelőmagasság: 6,0 – 21,5 m       

sany kikötői konténer 3sany kikötői konténer 4sany kikötői konténer 53) SANY sínpályás konténerrakó bakdaruk (RMG)
A SANY sínre szerelt rakodódaruk (RMG) az ügyfelek által megadott specifikáció szerint készülnek, és az elérhető standard paraméterek és konfigurációk széles választékával elégítik ki a vevők speciális igényeit.
Emelőképesség: 10-65 t 
Baklábak közötti távolság: 15-50 m
Emelőmagasság: 9,5 – 21,1 m

4) SANY mobil kikötői daruk (MHC)
A mobil kikötői daruk (MHC) a kikötő minden területén használhatóak, így igazi mindenesek. Legyen szó konténerekről, ömlesztett áruról vagy bármilyen rakományról – a mobil kikötői daruk biztosítják, hogy minden átrakodás termelékeny és hatékony legyen.
Emelőképesség: 16-50 t 
Rádiusz: 9,5/30 m, 12/40 m
Nyomtáv: 10,5 – 12 m

5) SANY mobil konténerrakók
A SANY konténerrakók stabilak, biztonságosak és környezetbarát kialakításúak. Ezek a gépek teszik lehetővé a konténerek és egyéb nehéz áruk gyors és rugalmas rakodását és egymásra rakását akár 45 tonnás tömegig, ideális kombinációt kínálva a költséghatékonyság, a felhasználói kényelem és a környezetbarát működés szempontjából. Kiemelkedő tartósságukat ügyfél-központú háttér támogatás támasztja alá, lehetővé téve a mindennapos kemény és hatékony munkavégzést.

6) SANY konténerrakók felső megfogóasztallal:
1.SRSC4531G - 45 t / 31 t / 15 t konténerrakó
Ez a mindössze 6 méteres tengelytávú kompakt modell 45 tonnás emelési kapacitást biztosít, akárcsak a nagyobb modellek. A második konténersor egymásra rakásához a legtöbb szabványos konténer esetében a 31 tonnás emelőkapacitás gyakran elegendő. A kitolható ellensúly segítségével további egy tonna emelési kapacitás érhető el a második és a harmadik sorban. A gép kompakt méretei és a szűk fordulókör támogatja a helytakarékos technológiákat.

2. SRSC4531G-H9 - 45 t / 31 t / 15 t konténerrakó
A „H9” technológia kezdetben a 4531-es modellméretnél érhető el. Előnye:  a gépekkel kapcsolatos konténerenkénti költségek 15% -kal alacsonyabbak, mint egy standard tolóoszlopos rakodónál; a megtakarítást a mozgatott konténerek számának növelésével és az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével érik el.

3. SRSC4535G - 45 t / 35 t / 19 t konténerrakó
Ez a közepes méretű, 6,5 méteres tengelytávú modell 45 tonna teherbírást kínál. A második konténersor egymásra rakásához a gép elegendő emelési kapacitást (35 tonna) kínál minden szabványos konténerhez. 19 tonnás emelési képessége azt jelenti, hogy az átlagosan terhelt konténerek harmadik sorban történő egymásra rakása is könnyen megvalósítható. A kitolható ellensúly segítségével további egy tonna emelési kapacitás aktiválható a második és a harmadik sorban.

4. SRSC4540G – 45 t / 40 t / 23 t  konténerrakó
Ez a nagy, 7 méteres tengelytávú modell 45 tonna teherbírást kínál. Ez a konténerrakó valóban megmutatja erősségeit vonatszerelvények rakodásakor, mert az első sínpályán keresztül másodpercek alatt képes a konténerek rakodására. 23 tonnás teherbírása azt jelenti, hogy sok konténer egymásra rakható a harmadik sorban is. Szükség esetén a kitolható ellensúly segítségével további emelési kapacitás aktiválható a harmadik sorhoz.
sany kikötői konténer 6-9

7) SANY konténerrakók intermodális megfogóasztallal:
1. SRSC4531G-P - 45 t / 27 t / 12 t konténerrakó
Ez a mindössze 6 méteres tengelytávú, intermodális megfogóasztallal ellátott kompakt modell 45 tonna teherbírást kínál - ideális teherautó vázak és konténerszállító trélerek rakodására. Erőssége a manőverezhetőségében és a gép viszonylag alacsony tömegében rejlik.
2. SRSC4535G-P - 45 t / 31 t / 16 t konténerrakó
Ez a közepes méretű, 6,5 méteres tengelytávú modell intermodális megfogóasztallal 45 tonna teherbírást kínál - tökéletesen alkalmas teherautóvázak és komplett trélerek  rakodásra. A 6,5 méter hosszú tengelytáv kiemelkedő stabilitást nyújt nehéz konténerterhelések mellett is, nem beszélve a példamutató manőverezhetőségről.
3. SRSC4540G-P - 45 t / 40 t / 17 t konténerrakó
Ez a nagy, 7 méteres tengelytávú gép intermodális megfogóasztallal 45 tonna teherbírást kínál. Erősségeit elsősorban vonatszerelvények rakodásánál bizonyítja, mivel a konténereket és tehervázakat másodpercek alatt képes felrakodni.

8) SANY nehéztargoncák
A SANY nehéztargoncák tökéletes megoldást nyújtanak a 16 és 32 tonna közötti rakományok kezelésére. Akár kikötőben, akár logisztikában, akár gyártóüzemben dolgoznak - intelligens technológiával, bizonyított SANY minőséggel, megbízhatóan és precízen képesek megbirkózni a legváltozatosabb ágazatokban jelentkező kihívásokkal teli emelési  feladatokkal. Acélszerkezetük német-kínai tervezése és minden fémalkatrész saját SANY gyártása biztosítja a szilárdságot és a tartósságot. A neves európai gyártóktól származó erőátviteli és hidraulikus részegységek támogatják a hatékonyságot és a teljesítményt. A gépek megtestesítik a SANY széleskörű tapasztalatait, amit a világ egyik legnagyobb nehézgép gyártójaként szerzett.

1.SCP160G – 16 t emelési kapacitás
Ez a nagy teherbírású targonca nap mint nap keményen dolgozva alkalmas a legváltozatosabb feladatokra. Kiváló rálátást biztosít a munkaterületre és könnyen  manőverezhető. A 24 colos kerekek fokozzák a gépkezelő kényelmet. Az erős emelőoszlop kialakítása biztosítja a nagyszerű kilátást előre.
2. SCP250G - 25 t emelési kapacitás
Ez a nagy teherbírású targonca lenyűgöző kombinációja a 25 tonna emelőképességnek, a  kompakt méreteknek és a kiváló manőverezhetőségnek. Modern kialakítása hangsúlyozza az ideális tömegelosztást, és elsőrendű kilátást biztosít.
3. SCP300G - 30 t emelési kapacitás
Ezzel a nagy teherbírású géppel akár 30 tonna tömeg is mozgatható. Különleges stabilitása a  fülke fölött elhelyezett oszlopbillentő munkahengereknek köszönhető, ráadásul a fülke elektrohidraulikusan oldalra kitolható.
4. SCP320GS - 32 t emelési kapacitás
A 32 tonna teherbírással egy tréler egyetlen emelési művelettel megrakható. Ennek a nagy teherbírású targoncának a fordulóköre a SANY 30 tonnás targoncáéval megegyezően rövid, ami szűk terekben rendkívüli előnyt jelent.

sany kikötői konténer 10-13

9) SANY üres konténerrakók
A SANY üres konténerrakókkal rendkívül gyorsan és igazán magasra pakolhatók a konténerek. Akár egy konténer vagy egymásra helyezett konténerek is rakodhatók ezekkel a gépekkel. A SANY üres konténerrakók bármely versenytársuknál jobb stabilitást kínálnak.
A tartósság,  stabilitás és agilitás tökéletes keverékét nyújtó gépek 3 verzióban érhetők el jelenleg az európai piacon:
- SDCY80K szimpla konténerek rakodásához 6-7 szintre (emelési kapacitás: 8 t, tömeg: 37.900 kg)
- SDCY100K szimpla konténerek rakodásához 6-7 szintre (emelési kapacitás: 9 t, tömeg: 39.721 kg)
- SDCY100K dupla konténerek rakodásához 6-8 szintre (emelési kapacitás: 10 t, tömeg: 41.021 kg)
sany kikötői konténer 14A gépek választhatók SANY vagy ELME megfogóasztallal is.

10) SANY SMHW48G5 átrakógépek
Kiváló minőségű, sokoldalúan használható gumikerekes átrakógépek 46-48t saját tömeggel, 252 kW-os Cummins QSL9 motorral,  11,5-20 m-es gémválasztékkal:
- A piacon elérhető legszélesebb gémválaszték
- Nincs szükség „banángémre” a változtatható alsó/felső forgáspontok miatt
- A géposztály legnagyobb emelési kapacitása 10-12 m gémkinyúlás mellett
- 4 kerék kormányzás – kiemelkedő manőverezhetőség
- Kiváló minőségű részegységek: Cummins motor, DANA erőátvitel és hidak, KAWASAKI hidraulika


A SANY kikötői berendezések hivatalos magyarországi képviselete a VERBIS KFT (1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E. Tel: 1/306-3770,  1/306-3771, Fax: 1/306-6331,  www.verbis.hu , e-mail: verbis@verbis.hu). Telephelyünkön a Sany kotrógépek megtekinthetők és kipróbálhatók, illetve munkatársaink szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal stb.
 

VERBIS KFT.
Dr. Veres Sándor
ügyvezető
www.verbis.hu

Vissza az oldal tetejére