Iszaptalanítás Tsurumi KRS2-80 szivattyúra szerelt JET-RING adapterrel

A kiemelkedő megbízhatóságukról és kopásállóságukról ismert Tsurumi zagyszivattyúk palettáján számos iszapszivattyú megtalálható. Ezek a modellek speciális keverőlapáttal (agitátor) vannak szerelve, ami segítségével a szivattyútest alatt axiális irányú áramlást hoznak létre, ezzel a vízárrammal bontják és homogenizálják a sűrű iszapot a folyadék bázissal vegyítve. A keverés nem csak a homogenizálásban és az iszap szivattyúzhatóvá tételében segít, hanem a keletkezett örvényárammal a szívókosárba történő áramlásban is szerepe van, hiszen a kosár körül kisebb nyomástartományú terület jön létre. A bemutatott keverőtechnológia segítségével egyes modellek akár 20-25%-os szárazanyagtartalmú folyadékot is képesek továbbítani, azonban az iszapbontáshoz szükség van a folyadékbázisra.

A vízbázis egy tó vagy víztározó esetében rendelkezésre áll, viszont vannak olyan alkalmazási területek, ahol az iszapnak nem csak a szárazanyagtartalma magas, hanem a víztartalom is kiemelkedően alacsony. Ezekben az esetekben alkalmazható a Tsurumi KRS2 szériára gond nélkül felszerelhető JET-RING adapter, ami egy csőgyűrűből és az arra szerelt bontófúvókákból áll. Üzemelés közben a JET-RING gyűrűt nagy nyomású vízellátásra kell csatlakoztatni. A fúvókákon megjelenő erős vízsugár ezáltal hozzáadja az iszaphoz szükséges vízbázist továbbá segít a keverőlapátnak az iszap bontásában.

Az alábbi képek a fentiekben ismertetett alkalmazást illusztrálják. Az ülepítő medencében több mint 1 méter mély száraz iszapot kellett szivattyúzható állapotba hozni, amihez egy KRS2-80 típusú Tsurumi szivattyú és egy JET-RING adapter együttesét használta partnerünk. Az iszap lazításához a szivattyú indítását megelőzően a vízsugárral lazították és hígították az anyagot, majd miután elérték a kívánt folyékony halmazállapotot, elindították a keverőlapátos KRS2-80 típusú Tsurumi szivattyút. A módszer sikerességét az iszap mértékének jelentős csökkenése bizonyítja.

A Tsurumi japán szivattyúk kizárólagos magyarországi forgalmazója a Verbis Kft., a szivattyúk és alkatrészek ellátását budapesti, lengyeltóti és hajdúböszörményi telephelyünkről a legrövidebb határidőn belül raktárkészletről biztosítjuk.

A különböző alkalmazási példákkal, műszaki tanácsadással vagy ajánlatkéréssel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken szívesen állunk meglévő és új ügyfeleink rendelkezésére.

Veres Áron Sándor (+36-30-653-6741) e-mail: aron.veres@verbis.hu

Farkas Péter (+36-30-449-9632) e-mail: p.farkas@verbis.hu

Tsurumi KRS2-80 iszapszivattyú

 

Vissza az oldal tetejére