Dieci forgóvázas rakodók az Építőipar szolgálatában

A Dieci S.r.l. 1962 óta gyárt önjáró beton-mixereket és 1983 óta –Európában elsőként- teleszkópos rakodókat. Gépeiket a magas műszaki színvonal, a megbízhatóság és az egyszerű üzemeltetés jellemzi. Napjainkban elérték az évi 3000db gép gyártását az ipar és a mezőgazdaság számára. A MODENA -hoz közel fekvő hatalmas kiterjedésű üzemben folyik a gyártás (vázszerkezet, gémszerkezet) és az összeszerelés. Saját tesztpályával rendelkeznek, amely elengedhetetlen a XXI. században a gépfejlesztéshez és a minőségbiztosításhoz. A gyár a kiváló minőségű mezőgazdasági és építőipari gépek folyamatos fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektet a magas színvonalú szervizháttérre és az alkatrészellátásra. Ezért is kézenfekvő lehetőség volt számukra, hogy 2014 -től termékeik magyarországi képviseletére a Verbis Kft.-vel disztribútori szerződést kössenek. A gépértékesítésen túl a Dieci által kínált gépekhez a Verbis Kft biztosítja a szervizhátteret, a folyamatos és gyors alkatrészellátást.

Dieci Pegazus 01       Dieci Pegazus 02
A teleszkópos rakodók egyik nagy felhasználási területe az építőipar. A Dieci által kínált gépcsaládnak 34 tagja van, melyek 2,5–23 t emelőképességgel és a 6 – 30 m emelőmagassággal igen széles tartományt fednek le. A kiterjedt adapter skálával rendelkező gépek az építőipari anyagmozgatás széles területén alkalmazhatóak, pl. raklapvillás rakodás akár több emeletes magasságokban, kanállal történő ömlesztett anyagok rakodása, szerelő kosárban történő munkavégzésnél, csarnoképítéseknél, szerkezeti, tetőszerkezeti elemek rakodásánál stb. Az idei évben az emissziós követelmények szigorodásával a DIECI is Stage V-ös motorral szereli modelljeit. A motorválasztás a kisebb gépeknél Kubota-ra esett, mivel a Kubota részecskeszűrővel (DPF) teljesíti az előírásokat, így a karbantartás egyszerűbb és olcsóbb lesz. A nagyobb gépeknél Adblue-s FPT és Perkins motorokat használnak. A legtöbb modell hidrosztatikus hajtású, azonban néhány típus Vario- rendszerű elektronikusan vezérelt, hidrosztatikus hajtóművel is rendelhető, melyek előnye a közúti vonulásban és rakodáskor az alacsonyabb fajlagos hajtóanyag felhasználásban rejlik. 

A Pegasus névre hallgató gépcsalád forgóvázas kialakításukkal és a 16-30m magasra is felnyúló gémszerkezetükkel az építőipar alapgépeivé váltak. Az építőipari anyagmozgatás döntő többségét képesek elvégezni legyen szó ömlesztett anyagokról vagy palettás építőanyagokról. A forgóvázas kialakítás másik nagy előnye a szerelőkosaras munkáknál van, ahol a kosárpozícionálás egyszerűbbé válik. Ezeknél a gépeknél rendelhető a rádiójel vezérléses kosárkialakítás, ami gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a kosár irányítását. A rádióvezérlés szintén megkönnyíti a munkát daruhorog, csörlő használatakor is. Ebben az esetben az emelendő tárgy közelében, jó láthatósággal a talajon állva „remote control” távirányítóval irányíthatjuk az emeléseket. Számos egyéb hasznos adapter rendelhető ezekhez a gépekhez, amelyek még multi-funkciósabbá teszik őket: betonkeverő kanál, hidraulikus létra, anyagemelő kosár 1t teherbírással, 3 dimenziós kosár hidak javításához, 12 féle személyemelő kosár stb. A két egyszerűbb modell 400°-ban képes fordítani a felépítményét, míg a többi nagyobb emelőképességgel és emelőmagassággal rendelkező gép 360°-ban végtelenítve képes fordulni. Számos kényelmi, jobb kezelhetőségi funkcióval is bővült a fülke: dupla joystick, kamerák a gép hátulján, gém végén, távfelügyeleti rendszer (telemetria), 23 pontos automata zsírzó, stb. A Giugiaro Design által tervezett új fülke alacsonyabb zajszintet, tágasabb munkaterületet, modernebb kialakítást biztosít a gépkezelők számára.


A Verbis Kft. munkatársai várják ügyfeleiket a cég bemutatótermében egy személyes konzultációra, hogy a beruházási döntés meghozatala előtt minden műszaki, technológiai információ a rendelkezésére álljon.

Pető Vilmos
Termékmenedzser
VERBIS KFT.
www.verbis.hu

Vissza az oldal tetejére