Újdonságok a finn HillTip sószórók és hótolók kínálatában

Hilltip sószórók és hótolókA családi tulajdonban levő finn HillTip Oy - melynek  gyártóüzeme a finn nyugati parton fekvő Pietarsaari városban található - folyamatos fejlesztő tevékenységének eredményeként a 2018-as szezonra is új technológiát vezetett be a könnyű teherautók szegmensében.


A HillTip Oy a pick-up és könnyű teherautókra szerelhető hótolók, hóekék és sószórók vezető gyártója Európában, amely hatalmasat lép előre a sószórás és hótolás adatainak elektronikus regisztrácójában és feldolgozásában.

A HillTip új, szabadalmaztatott adatgyűjtő- és rögzítő rendszere a HTRACK™

Az új Hilltip HTrack™ rendszer kompatibilis minden HillTip gyártmányú hóekével, sószóróval és jégmentesítő rendszerrel, beleértve a IceStriker™, SprayStriker™, SnowStriker™ szabadalmaztatott rendszereket. A HTrack™ követő szofver segítségével az összes rendszerben levő sószóró és hótoló egység által közvetített adatok online elérhetők az Ön számítógépén, tabletjén, vagy okostelefonján.

“ Ez egy stratégiai befektetés, mivel a missziónk az, hogy a szegmens (pick-up és könnyű teherautók) hóeltakarítással, jégmentesítéssel foglalkozó vállalkozóinak új, költséghatékony technológiát kínáljunk” nyilatkozta Frank Mäenpää a HillTip Oy értékesítési vezetője. “Napjainkban mi vagyunk az elsők a pick-up és könnyű teherautókhoz gyártott hótolók és sószórók piacán, akik komplett adatrögzítő rendszert kínálnak termékeikhez.”

Hilltip sószórók és hótolókFrank Mäenpää arra is emlékeztetett, hogy a csúszásmentesítést végző vállalkozások számára a feladat elvégzését ugyanúgy igazolniuk kell/kellene megbízóik felé, mint az autópályákon teljesítő, nagymérető sószórókat, hóekéket üzemeltető vállalkozóknak. Valamilyen oknál fogva ez a tény sokszor háttérbe szorul, ezen a helyzeten szeretne változtatni a Hilltip.

Hilltip sószórók és hótolókA HillTip HTrack™ rendszer konkrét adatokat gyűjt a jégmentesítő szórásról g/m2, vagy ml/m2 mértékegységben, a szórási szélességről, szórási sebességről, időtartamról, a teljes kiszórt mennyiségről csakúgy, mint az üresen megtett kilométerekről annak érdekében, hogy kalkulálható legyen a tevékenység hatékonysága. A sószóró egységgel együtt használt hótoló/hóeke esetén szintén követhető, hogy mennyi ideig volt az eszöz az útfelületre engedve. Minden adat online kerül a  HTrack™ rendszerbe, ahol az adatok mentésre kerülnek, és tetszés szerint összegezhetők naponta, hetente vagy akár éves jelentések számára. A sószórók és hóekék/hótolók egyszerűen elérhetők online módon a felhasználó számítógépéről, tabletjéről, vagy okos telefonjáról.

A Hilltip a  HTrack™ rendszert házon belül fejlesztette. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók támogatásként beküldött tapasztaltait integrálták a meglevő szoftvereikbe, ezzel egy egyszerűen adaptálható rendszert alkotva akár az autópályák, akár a közutak, akár a települések belső úthálózatát fenntartó cégek számára. 

A 2018-as év újdonsága

Idén került a választékba a Hilltip legújabb fejlesztése, a pickup, teherautó, traktor, homlokrakodó, vagy targonca kategóriákra szerelhető IceStriker™ család 120 és 200 modelljelzéssel.
Az új Hilltip IceStriker™ 120 és 200 szóró adpterek alkalmasak mindenféle síkosságmentesítő anyag kiszórására: só, homok, kőzúzalék, granulátum vagy ezek keveréke. Szerkezeti felépítését polimer tartály és rozsdamentes acél alkatrészek jellemzik.
Hilltip sószórók és hótolókHilltip sószórók és hótolók

Az adapter vezérlése vezetéknélküli (Bluetooth) megoldás, ami a piacon elérhető legújabb és legfejlettebb technológia. Egy okostelefon segítségével változtatható a kiszórt anyag mennyisége és a szórásszélesség is. Az adapter aktív GPS kapcsolattal rendelkezik folyamatosan érzékelve a jármű sebességét, amihez automatikusan szabályozza a szórótányérra kihordott anyag mennyiségét, így a felületre kiszórt anyag mennyisége egységnyi felületen állandó a sebességtől függetlenül.Hilltip sószórók és hótolók

Hilltip sószórók és hótolókKétféle méretben elérhető 120, vagy 200 literes térfogattal. Nagyon könnyen kezelhetők, tömegük 58 kg, illetve 65 kg, fel- leszerelésük egyszerű és gyors. Természetesen az új modellek is kompatibilisek a HTrack™ rendszerrel.

- “A HillTip IceStriker™ rendszerű homok- és sószóróit 2013-ban vezettük be a piacra. Örömmel jelentjük be, hogy minden  IceStriker™ szóróberendezés kompatibilis az új  HTrack™ rendszerrel.
- Ez egy izgalmas utazás volt”, nyilatkozta Tom Mäenpää, a HillTip ügyvezetője, összefoglalva
az első Icestriker™ szóróberendezés piacra dobása óta eltelt időszakot, hozzátéve, hogy hamarosan további fejlesztési eredményekkel állnak elő.
Hilltip sószórók és hótolók


A finn HillTip Oy magyar képviselete a VERBIS KFT. (www.verbis.hu) melynek munkatársai szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal stb. A HillTip hótolók és sószórók választéka megtekinthető és kipróbálható a cég telephelyén (Verbis Kft. 1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E., Tel: 1/3063770, 1/3063771, e-mail: verbis@verbis.hu)


VERBIS KFT.
www.verbis.hu

Vissza az oldal tetejére