Sany kotrógépek Európában

A kínai nehézipar egyik legsikeresebb képviselője a SANY Heavy Industry Co. Ltd. folyamatosan bővíti az európai piacra szánt kotrógépek családját, melynek tagjai az intelligens vezérlőmoduloknak és a legmodernebb motoroknak köszönhetően az eddiginél is nagyobb teljesítményt nyújtanak takarékosabb üzemanyag fogyasztás és kisebb környezet terhelés mellett.


A MINŐSÉG MEGVÁLTOZTATJA A VILÁGOT

sany

A többségi magántulajdonban levő SANY nehézipari gépgyártó vállalatot 1989-ben alapították, központja Hunan tartomány fővárosa, Changsha kiemelt 

gazdasági/technológiai fejlesztési övezetében található, 75 hektáron elterülő, 18 hatalmas gyártócsarnokot magában foglaló, a SANY-ról elnevezett ipari város, amely emellett komoly gyártókapacitással rendelkezik a Shanghai melletti Kunshanban, Pekingben és Shenyangban is. A cég az első olyan kínai gépgyártó vállalat, amely saját gyártóüzemet nyitott az USA-ban és Németországban. A cég jelmondata az, hogy „A MINŐSÉG MEGVÁLTOZTATJA A VILÁGOT” és ennek érdekében mindent meg is tesznek, az éves bevétel 5-7% -át kutatás-fejlesztésre fordítják, saját posztgraduális képzési programokat indítanak, melyek eredményeképpen ma ott működik Kína egyik vezető technológiai fejlesztő centruma. A SANY az építőgép gyártás minden szegmensében képviselteti magát kiterjedt gépválasztékkal a magas- és mélyépítés, betontechnológia, útépítés, daruk stb. területeken 8 fő gépcsoportban 50 különböző terméket kínálva.

2020-AS TERMÉKVÁLASZTÉK
Az európai piacra szánt SANY gépek terméktámogatásáért és alkatrészellátásért a németországi Bedburgban található gyártó-, fejlesztő- és logisztikai központ felel, ahol kikötői darukat, konténerrakókat, nehéz targoncákat stb. is gyártanak amellett, hogy 24 órán belül bármely Európában értékesített Sany géphez szinte bármilyen alkatrészt ki tudnak küldeni. A SANY kotrógépek 2020-as, európai piacra szánt választékát a következőkben igyekszünk röviden bemutatni:
Minikotrók
A minikotrók családja jelenleg 3 tagú, az SY16C jelű, nyitott borulókeretes verzió tömege 1750 kg, az SY18C zárt fülkével rendelkező típus tömege 1825 kg, míg a szintén csak zárt fülkével forgalmazott SY35U típus üzemi tömege 3855 kg. Mindhárom típus EU STAGE IV emissziós előírásoknak megfelelő Yanmar dízelmotorral és 3. generációs terhelés-érzékelő vezérléssel rendelkezik. A fő alkatrészek a legnevesebb beszállítóktól származnak, a minikotrók mind munkahatékonysági, mind ergonómiai szempontból kiválóak.

Midikotrók
A Sany-nál „Kis kotrógépnek” nevezett midikotrók választéka 6 modellből áll, Európában mindegyiket zárt kabinnal és magas felszereltségi szinttel kínálják. Az egyre népszerűbb 5 tonnás kategóriát képviseli az SY50U típus, melynek saját tömeg 5400 kg. A következő lépcső a 7280 kg-os SY75C típus, melynek kiegészítéseként hamarosan érkezik a hasonló tömegű, de zéró farsöprésű SY80U típus. A kategóriát az SY135C típusjelű 14900 kg üzemi tömegű, valamint a közeljövőben érkező SY155U zéró farsöprésű kotrógép zárják, kiegészítve a szintén idén bemutatásra kerülő SY155W típusnevű, 16 tonnás gumikerekes kotróval. A gépeket az EU STAGE IV, illetve STAGE V emissziós előírásoknak megfelelő motorokkal szállítják, erősebb teljesítménymutatókkal, alacsonyabb üzemanyag fogyasztás és kevesebb károsanyag kibocsátás mellett.

Közepes kotrógépek
„Közepes kotrógépeknek” nevezi a Sany a 20 tonna és 30 tonna közötti gépeket, melyből 2 típust kínálnak az európai piacon. Az SY215C üzemi tömege 23430 kg, míg az SY265C modellé 25500 kg. Mindkét verzióba EU STAGE IV kategóriájú, legújabb generációs Cummins QSB6.7 motort építenek, melyek a megfelelő teljesítmény mellett rendkívül kedvező fogyasztási értékeket garantálnak.

Nagy kotrógépek
A „Nagy kotrógépek” európai csoportját a 35200 kg üzemi tömegű SY365C típus és az 50500 kg-os SY500H verzió képviseli. Mindkét típusban EU STAGE IV kategóriájú, legújabb generációs Cummins motor dolgozik, a kisebb verzióban QSL9, míg az új generációs „erőművet” QSB12 típusjelű motor hajtja.

Lánctalpas kotrógépek
A Sany lánctalpas kotrógépek európai piacra szánt tagjainak részegységei világvezető beszállítóktól származnak, a gépeket Kawasaki főszivattyúval, fordítómotorral, vezérlőtömbbel, és szintén Japánban gyártott KYB lánctalphajtó hidromotorokkal, munkahengerekkel és a legmodernebb vezérlő elektronikával szerelik fel. A világon egyik legfejlettebb, pozitív térfogatáramú hidraulika vezérlőrendszer biztosítja, hogy a főszivattyúból érkező hidraulikus folyadékáram egyenesen arányos a kezelő joystickból érkező vezérlőnyomással, így mindig a valós idejű teljesítmény igényhez igazodik a folyadékáram. A kezelőfülkék az európai igényeket is maximálisan kielégítik, esztétikus és ergonómikus kialakításúak: minden extrém időjárásra felkészített acélkabin, kiváló 360 kilátással, biztonsági üvegből készült szélvédők széles ablaktörlő lapáttal, eltolható-kihajtható szélvédő, eltolható oldalablakok, minden irányban állítható rugózott ülés biztonsági övvel, oldalmozgatású, vezérlőkört működtető joystick rendszer, nagyteljesítményű, gyors légkondícionáló és fűtőberendezés jégleolvasztással stb.
Az elterjedt, X kialakítású járószerkezet biztos haladást és kiváló stabilitást biztosít a kotrógépnek.
A gépekhez perfekt eladás-utáni szolgáltatások, alacsony működtetési és karbantartási költségek „járnak”.


A SANY kotrógépek hivatalos magyarországi képviselete a VERBIS KFT (1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E. Tel: 1/306-3770,  1/306-3771, Fax: 1/306-6331,  www.verbis.hu , e-mail: verbis@verbis.hu). Telephelyünkön a Sany kotrógépek megtekinthetők és kipróbálhatók, illetve munkatársaink szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal stb.
VERBIS KFT.
www.verbis.hu

Vissza az oldal tetejére