SANY konténerrakó targonca a BorsodChemben

A BorsodChem területén - Kazincbarcikán -2014. október 2-án a VERBIS Kft. átadta a SANY SRSC 4531G típusú konténerrakó targoncát.sany A Nyugat-Európai piacon már elterjedt SANY konténerrakó gépek kiváló referenciákkal rendelkeznek. A Köln melletti Bedburgban található, SANY Germany GmbH által gyártott gép Magyarországon az első ilyen termék. A rakodógép feladata az üres és a teli 20’; 30’ és 40’ konténerek rakodása. A teherbírás ábrán látható, hogy az első sorba 5 magasan képes teli konténereket rakni, a második sorba 4 magasan 31 tonnás konténereket, illetve egy speciálisan kitolható ellensúlynak köszönhetően 32 tonnást is. A
konténerrakó targonca fő egységei világszínvonalat képviselő termékek.
sanyA 240 kW teljesítményű Volvo TAD 952VE a kor követelményeinek megfelelően teljesen elektronikus vezérlésű, amely megnövelt teljesítményt biztosít hatékonyabb üzemanyag felhasználás és kedvezőbb emissziós paraméterek mellett.
Az erőátvitel a Dana Clark 15.5 HR 3600 hidrodinamikus váltójával valósul meg.
Négy sebességi fokozata van előre, négy hátra, mely elektronikusan vezérelt és ezáltal lágy fokozatváltásokat biztosít. A véletlen előre/hátra menetet az irányváltást vezérlő elektronika zárja ki. A spreader (megfogóasztal) az ELME 817-es típusú terméke. A hidraulikusan állítható szerkezete révén lehetőség van a 20, 30 és 40 lábas konténerek megfogására. A pontos beemelést segíti a ±800 mm-es oldalmozgatás és a 300°-os vízszintes forgatási lehetőség. Emelés közben a spreader vízszintezése teljesen automatikus. A gép fedélzeti számítógéppel rendelkezik, mely CAN rendszeren keresztül kommunikál az egyes részegységekkel. A hajtott tengely Kessler D102 PL341 típusú. sanyKiemelkedően nagy terhelésekre méretezett és megbízható működést biztosít extrém üzemi körülmények esetén is. A gép valamennyi funkcióit egy multifunkcionális joystick-on keresztül vezérelhetjük, mely ergonómiailag is megfelel a kor követelményeinek. A 18 db LED lámpa a gépen és a megfogó adapteren lehetővé teszi a munkaterület tökéletes megvilágítást sötét körülmények között is. A tágas, komfortos kabin kiváló körkilátást tesz lehetővé, amely a biztonságosabb rakodás érdekében hidraulikusan előre-hátra mozgatható. A kabinban a minden irányban állítható Grammer ülés és a digitálisan vezérelt klíma növeli a komfortosságot. Az elsődleges IFM színes monitor a műszerfalba került beépítésre, melyen keresztül a gép összes üzemi paramétere megtekinthető és a rakodás műveleteinek beállításai személyre szabhatóak A másodlagos felső IFM monitor a megfogószerkezet adatait mutatja. A konténerrakó targonca kialakításánál rendkívüli fontossággal bírt a biztonság, ennek érdekében számos biztonsági egység került beépítésre pl. az akaratlan irányváltás elleni védelem mozgó gép esetén, vagy a túlterhelés elleni védelem.
A hidraulikarendszer valamennyi munkahengerén zuhanás-gátló biztonsági szelep található. A borulás ellen véd a terhelésnek megfelelő sebesség korlátozás. A konténer rögzítése és oldása a spreader-rel csak a megfelelő pozicionálás után lehetséges. Helyes pozícionálás esetén az automata zárás is beállítható. Ütközésvédő forgatás-limitkapcsoló került beépítésre a konténerek védelme érdekében. A biztonságos hátramenetet tolató kamerák biztosítják. Hátrament kapcsolása esetén azonnal a tolatókamera képe jelenik meg a központi kijelzőn. A targoncán és a megfogószerkezeten külön-külön kiépített központi zsírzórendszer segíti a karbantartást. Egy műholdas web-alapú kapcsolattartó rendszer lehetővé teszi, hogy a Kazincbarcikán üzemelő targonca folyamatosan megfigyelhető legyen interneten keresztül bárhonnan, így az esetleges meghibásodásokra, szervizekre gyorsan és felkészülten tudnak reagálni az üzemeltető és a VERBIS Kft. szervizesei is.

A több mint 76 tonna önsúlyú konténerrakó targonca összeszerelése és beüzemelése 3 szerelőnknek 2 munkanapot vett igénybe.

VERBIS KFT.
Károsy János

www.verbis.hu

Vissza az oldal tetejére