Megérkezett az új, teljesen elektromos Avant e513 és Avant e527

Az elektromos minirakodókkal végzett munka most minden eddiginél hatékonyabb - még rendkívül hideg körülmények között is. Az Avant Tecno 2023. novemberében bemutatta a megújult e sorozatot, a teljesen elektromos rakodók harmadik generációját, amelyek egyedülálló akkumulátortechnológiája tovább javítja az üzemidőt, az akkumulátorok élettartamát, hideg időjárással szembeni ellenállóképességüket és a technológia fejlesztésével az ár is csökkenni tudott. Az új rendszernek köszönhetően egy teljesen feltöltött Avant e527-el egy teljes napon keresztül dolgozhat rátöltés nélkül.

Az új elektromos AVANT e527A finn Avant univerzális eszközhozók gyártója évtizedek óta az elektromos rakodók fejlesztésének élvonalában van. Most az Avant két új generációs, teljesen elektromos rakodógépet mutatott be, az Avant e513 és Avant e527 modelleket, amelyek megújítják az Avant e sorozatot, és felváltják elődeiket, az Avant e5 és e6 modelleket. Az új rakodók gyártását 2024 januárjában kezdik meg.

Egyedülálló akkumulátor technológia

Az új rakodók az Avant Tecno leányvállalata, az Avant Power által gyártott Avant OptiTemp® akkumulátorcsomagokkal (13 kWh és 27 kWh) vannak felszerelve. A világszerte egyedülálló akkumulátortechnológia teljesen új szintre emeli a kapacitást, és az akkumulátorok energiasűrűsége a világ legjobbjai közé tartozik. A szabadalmaztatott lítium-ion akkumulátorok hőcserélő rendszere garantálja az azonos kapacitást meleg és rendkívül hideg hőmérsékleten is. A többszintű védelem az Avant OptiTemp® garantálja a biztonságot is.

Teljesítmény professzionális felhasználásra

Az új Avant e513 és Avant e527 elektromos multifunkcionális eszközhordozók szinte teljesen megegyeznek, az egyetlen különbség az akkumulátorok kapacitásában van. Az Avant e513 (13 kWh) jó választás rövid ideig tartó folyamatos használatra, például szarvasmarhatelepeken, lóistállókban vagy különböző mezőgazdasági felhasználásra. A nagyobb akkumulátorral szerelt Avant e527 rakodó (27 kWh) ideális a hosszú ideig tartó, nehéz igénybevételű és/vagy nagy olajáramot igénylő felhasználásra. Javasolt kertépítőknek, fenntartási munkákhoz és építőipari vállalkozásoknak.

A teljesen elektromos Avant ideális zárt helyiségekben történő munkavégzéshez és olyan munkaterületeken, ahol szigorú zaj- és károsanyag-kibocsátási korlátozások vannak érvényben.

Egy teljes munkanap egyetlen töltéssel

Reggeli 100%-os akkumulátortöltöttséggel az Avant e527 rakodó (27 kWh) akár egy egész munkanapon át rátöltés nélkül használható. A gép maximális üzemideje közepes igénybevételű feladatok esetén kb. 6 óra, míg az Avant e513 esetében kb. 3 óra. Mindkét rakodógép akkumulátora mindössze 1,5 óra alatt teljesen feltölthető gyorstöltővel, így a hosszú munkanapok sem okoznak akadályt.

"A piac évek óta vágyik a teljesen elektromos rakodókra, amelyek funkcionalitás szempontjából jobban hasonlítanak a dízel testvérekre. Eddig az üzemidő és az ár volt az elektromos rakodókkal kapcsolatos fő probléma, de az Avant új e sorozatával mindkettőt megoldjuk" - állítja Jani Käkelä, az Avant Tecno vezérigazgatója.

A megújult Avant e sorozat jellemzői

  • Teljesen elektromos új e sorozat. Zéró károsanyag-kibocsátású és nagyon csendes. Alacsony üzemeltetési és karbantartási költségek jellemzik.
  • Két modell elérhető: Avant e513 (13 kWh kapacitású akkumulátor) és Avant e527 (27 kWh kapacitású akkumulátor).
  • Nagy akkukapacitás magas hőmérsékletű körülmények között és súlyos fagyok esetén is.
  • Gyorstöltés 1,5 óra alatt. 2-es típusú töltés, beépített 230 V / 16 A akkumulátortöltő. A maximális töltési áramerősség 50%-kal megnőtt a korábbi Avant elektromos töltőkhöz képest.
  • Két villanymotor: egy a menetelő hidraulikához, egy pedig a munkahidraulikához, a gémhez és a kormányzáshoz. Az elektromotorok kis fordulatszámon is maximális nyomatékot biztosítanak, ami kiemelkedő tolóerőként is jelentkezik.
  • A továbbfejlesztett hűtőrendszer még nehezen járható munkaterületen is kontrol alatt tartja az akkumulátorok hőmérsékletét. Fokozott terhelhetőség nehéz igénybevétel esetén is.
  • A korszerűsített multifunkciós kijelző információt nyújt az akkumulátor állapotáról, a hőmérsékletről, az energiafogyasztásról, az üzemórákról, a külső hidraulika leadott teljesítményéről, a karbantartási igényekről és még sok másról.
  • Ugyanaz a megjelenés, mint az Avant dízelüzemű 500-as és 600-as sorozatú rakodógépeknél.

Műszaki információk

Modell

Avant e513

Avant e527

Feszültség

44 V

44 V

Akkumulátor kapacitás

13 kWh

27 kWh

Üzemidő*

3 óra

6 óra

Billentőterhelés

900 kg

900 kg

Max. emelőmagasság

2 790 mm

2 790 mm

Max. haladási sebesség

10 km/h

10 km/h

Tömeg

1420 kg

1500 kg

Külső hidraulika térfogatáram/nyomás

30 l/min

30 l/min

*Közepes terhelésű rakodási munkáknál; nincs csatlakoztatva aktív, hidraulikus adapter.

Töltési idők

Avant e513

Avant e527

Beépített töltő 230 V / 16 A (alapfelszereltség)

5 h

10 h

Gyorstöltő 400 V / 16 A (opció)

1 óra 30 perc

2 óra 45 perc

Gyorstöltő 400 V / 32 A (opció)

-

1 óra 30 perc

AVANT e527 töltőcsatlakozó

További információért keressenek minket elérhetőségeinken vagy látogassanak el telephelyeinkre!

Vissza az oldal tetejére