Környezetvédelmi Technológiák a 2024-es IFAT Kiállításon

A 2024-es IFAT kiállításon jártunk, amelyet május 13. és 17. között rendeztek meg Münchenben. Az IFAT szakkiállítás az utóbbi években a legújabb környezetvédelmi technológiai innovációk bemutatásának központjává vált. Az eseményen számos vezető ipari szereplő mutatta be legújabb fejlesztéseit és termékeit. Az alábbiakban hat kiemelt beszállítónk, a SANY, AVANT, Dragflow, Tsurumi, Hilltip és MBI kiállított berendezéseit mutatjuk be.

SANY

A SANY standján a látogatók átfogó képet kaphattak a vállalat széleskörű termékpalettájáról, amely a minikotróktól a homlokrakodókon és útépítés gépein át egészein a kikötői és hulladékkezelési gépekig terjed. A SANY területén az európai kínálat (STAGE V emissziós előírású motorok) alábbi legújabb munkagépei kerültek bemutatásra:

SY175W 18 tonnás gumikerekes kotrógép

A SANY SY175W egy 18 tonnás gumikerekes kotrógép, amely kiválóan alkalmas városi építkezések és közműépítési projektek kiszolgáló gépeként. A kotrógépet 176 LE-s Deutz motorral és nagy teljesítményű hidraulikus rendszerrel szerelték, amelyek biztosítják a széleskörű felhasználhatóságot nehéz üzemi körülmények között is. A gumikerekes kialakítás agilitást biztosít nagyobb távolságok és szűk helyeken történő munkavégzés esetén.

SANY gumikerekes kotró IFAT

SMHW30G5 30 tonnás átrakógép

A SANY SMHW30G5 egy 30 tonnás átrakógép, amelyet kifejezetten nagy mennyiségű szórt anyag mozgatási feladatokra terveztek. Ez a gép ideális választás fémtelepeken, kikötőkben, raktárakban és újrahasznosító üzemekben történő anyagkezelésre.

SANY átrakógép IFAT

SW305 15 tonnás homlokrakodó

A SANY SW305 egy 15 tonnás derékcsuklós homlokrakodó, amelyet különféle nehéz anyagok, például kavics, homok és törmelék rakodására terveztek. A homlokrakodót 129 kW-os Deutz motorral, Bosch-Rexroth terhelésérzékelős fő hidraulikaszivattyúval, ZF híddal és váltóval szállítja a gyártó, amely biztosítja a gép megbízhatóságát és hosszú élettartamát. A nagy kapacitású rakodókanál és a kiváló emelőképesség lehetővé teszi a gyors és hatékony anyagmozgatást, míg az ergonomikus kezelőfülke fokozza a kezelő kényelmét.

SANY homlokrakodó IFAT 2024

AVANT

Az AVANT univerzális eszközhordozókkal a kategóriák standjánál találkozhattunk, ahol nem statikus területen jelentek meg az az AVANT multifunkcionális eszközhordozói, hanem különböző bemutatókat tartottak velük, illetve ki is lehetett próbálni a gépeket.

A bemutató gépek között megtalálhattuk a legújabb, teljesen elektromos e527 modellt és az AVANT egyik legnépszerűbb rakodóját, az AVANT 635i-t.

A finn gyártó gépei mára a kis- és középvállalkozások kedvelt eszközeivé váltak. Az AVANT gépek a széles felhasználhatóságukkal és egyszerű kezelhetőségükkel tűntek ki, ezen kívül kiemelve kis tömegüket és agilis, állékony felépítésüket.

AVANT IFAT 2024

Tsurumi

A Tsurumi idén a CZ szennyvízszivattyúkat és az MMR merülő keverőket állította a középpontba. A CZ sorozatot a nagy mennyiségű szilárd és szálas anyagokat tartalmazó szennyvíz dugulásmentes továbbítására fejlesztették a japán mérnökök, míg az MMR keverők a szennyvíz keverés, oldás és levegőztetés területén vethetők be. A Tsurumi standján élő bemutatókkal is találkozhattak a látogatók, ahol a szivattyúk működését testközelből is megfigyelhették.

Bemutatott Tsurumi szivattyúk:

Tsurumi stand IFAT 2024

Dragflow

A Dragflow standján az új generációs kotrószivattyúk és dredging megoldások kapták a főszerepet. A cég bemutatta nagy teljesítményű iszapszivattyúit, amelyek különösen hatékonyak a szilárd anyagok, nehéz iszapok fellazításában és továbbításában. Innovációik között szerepelt az automatizált távoli vezérlés, illetve a központi és dupla mechanikus bontófej, amely növeli a vízfenék bontásának hatékonyságát.

IFAT 2024 Dragflow stand

Hilltip

A Hilltip a téliesítés és az útkarbantartás területén mutatta be legújabb innovációit. A cég modern hóeltakarító és sószóró berendezései hatékony megoldást kínálnak a téli útkarbantartás kihívásaira. Az intelligens GPS alapú vezérlőrendszerek és a saválló anyagok biztosítják a gépek megbízható működését a legzordabb időjárási körülmények között is.

Legújabb fejlesztéseik között bemutatták a Kubota motoros vontatható TowJet-it elnevezésre hallgató forróvizes magasnyomású mosójukat is.

IFAT 2024 Hilltip stand

MBI

Az MBI standján a látogatók megismerhették az olasz gyártó legújabb bontóeszközeit. A vállalat bemutatta legújabb hidraulikus roppantó és örlő ollóit. Az MBI termékei különösen alkalmasak a nehéz bontási munkákhoz és az építési hulladék újrahasznosításához, hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez.

 

A 2024-es IFAT kiállítás remek lehetőséget kínált arra, hogy a látogatók megismerkedjenek a legújabb technológiai fejlesztésekkel és megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a környezetvédelem és a fenntarthatóság előmozdításához. Az esemény sikeresen demonstrálta, hogy a környezetvédelem és az ipari fejlődés kéz a kézben járhat, és hogy a legújabb technológiák hogyan segíthetnek egy fenntarthatóbb jövő megteremtésében.

Vissza az oldal tetejére