FEELER targoncák a hazai piacon

Az elmúlt években a kínai gazdaság rendkívül látványos növekedésnek indult. A világ legnagyobb targonca- és targoncakiegészítő-gyártói gyártó és összeszerelő üzemeket építenek az országban, az alacsony bérszint miatt.


A kínai targoncák a japán TCM targoncagyár korábbi konstrukciójára épülnek. A szerszámgépiparban már jól ismert FEELER márkanéven készülnek targoncáink a kínai Hangzhounban, a taiwani illetőségű Fair Friend Ent. Group tulajdonában levő új gyáregységben. A tetszetős megjelenésű és jó minőségű targoncákat a VERBIS Kft 2008 óta forgalmazza Magyarországon.

Legújabb fejlesztések
A FEELER cég, hogy kilépjen a középszerűségből, merész lépésre szánta el magát, és az országba érkező targoncagyártói tapasztalatokat felhasználva, továbbá a japán mérnökök irányításával fejlesztette tovább termékcsaládját.

Magyarországon közel tíz éve üzemeltetnek kínai targoncákat a felhasználók, meglepően jó tapasztalatokkal. Van olyan targonca, amely három műszakban, kemény körülmények között dolgozik, így már 12.000 üzemóra van a gépben, és még nem volt rajta nagyjavítás. A cég fejlesztésének legfontosabb iránya az EU- és a GKM-rendeletben meghatározott emissziós előírások betartása (2008. január 1-től kötelező az EU Stage3 motorok alkalmazása). A gázüzemű targoncákba a legújabb fejlesztésű eredeti NISSAN K21, K25 és TB42G motorokat építik be. A dízelüzemű gépekben szintén az eredeti Yanmar, PERKINS és Volvo legkorszerűbb motorjai találhatók. Mind irányváltásban, mind pedig az olajelosztók tekintetében is a legújabb fejlesztésű elemeket használják. Évről évre újabb műszaki változtatások és fejlesztések kerülnek a targoncákra, hogy növeljék a biztonságot és fokozzák a kényelmet. A FEELER választékában szereplő elektromos targoncák alacsony karbantartás-igényű és energiatakarékos, váltóáramú gépek. Az akkumulátorok cseréje is rendkívül egyszerűen és praktikusan végezhető. A targoncák nincsenek túlbonyolítva különböző elektronikus vezérlésekkel, ennek eredményeként kisebb a meghibásodások veszélye és egyszerűbb a javítás. A beépített akkumulátorok HAWKER, illetve VARTA gyártmányúak.

Elektromos, dízel, gázos Feeler targoncákTermékválaszték
A széles termékválaszték az anyagmozgatási feladatok többségének professzionális megoldását teszi lehetővé. A dízel targoncák gépcsaládválasztéka a következőképpen épül fel: 1,5 tonnától 5 tonnáig; 5 tonnától 10 tonnáig és 10 tonnától 42 tonnáig. A benzin-gázüzemű targoncák a még gazdaságos teherbírás-tartományban 1,5 tonnától 5 tonnáig kaphatók. Az elektromos targoncák választéka három- és négytámaszú változatban 1,3 tonnától 3,5 tonna teherbírásig terjed. Az oszlopszerkezetek simplex, vagonban járó és triplex változatokban, 6 méter emelőmagasságig készülnek.

A kerekek igény szerint fúvott, szuperelasztikus, illetve nyomot nem hagyó kivitelben rendelhetők szimpla vagy dupla elsőkerék megoldással. A biztonsági övvel ellátott komfort ülések a kezelő súlyához állítható rugózással rendelkeznek, az ülés előre-hátra állítható a kezelő kényelmének megfelelően, a háttámla döntése pedig szintén beállítható. A gépeket igény szerint oldalmozgatással és jó kilátással rendelkező fűtött kabinnal is forgalmazzuk. A villakocsik az ISO-szabvány szerinti méretekkel rendelkeznek, ennek megfelelően bármely adapterforgalmazó terméke felszerelhető a targoncákra.

A gyár elegendő mennyiségű alkatrészt tart raktáron a VERBIS Kft telephelyén, hogy ezzel is gyorsítsa az esetleges meghibásodások elhárítását, de szükség esetén Kínából is három nap alatt tud alkatrészt szállítani. A targoncák szervizellátottsága országos lefedettségű, ami azt jelenti, hogy valamennyi gépünk szervizelését 50 km-es körzeten belül meg tudjuk oldani.

A magas műszaki színvonal, a kényelmes kialakítás, a gazdaságos és biztonságos műszaki megoldások ellenére a FEELER targoncák árszintje igen kedvező, így az ár-érték arányra érzékeny vásárlók számára igen vonzó megoldást jelenthetnek.


A cikkben bemutatott FEELER targoncák magyarországi kizárólagos képviselete a VERBIS Kft Cégünk munkatársai további információkkal, árajánlattal, pályázati anyaggal, finanszírozási konstrukciókkal, stb. szívesen állnak rendelkezésre.


VERBIS KFT.
Károsy János

kereskedelmi igazgató
www.verbis.hu,
www.feeler-targonca.hu

Vissza az oldal tetejére