DIECI teleszkópos rakodók és beton mixerek

Dieci ApolloA Dieci S.r.l. 1962 óta gyárt önjáró beton-mixereket és 1983 óta –Európában elsőként- teleszkópos rakodókat. Gépeiket a magas műszaki színvonal, a megbízhatóság és az egyszerű üzemeltetés jellemzi. Napjainkban elérték az évi 2000db gép gyártását az ipar és a mezőgazdaság számára. A MODENA -hoz közel fekvő hatalmas kiterjedésű üzemben folyik a gyártás (vázszerkezet, gémszerkezet)Dieci Pegasus és az összeszerelés. Saját tesztpályával rendelkeznek, amely elengedhetetlen a XXI. században a gépfejlesztéshez és a minőségbiztosításhoz. A gyár a kiváló minőségű mezőgazdasági és építőipari gépek folyamatos fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektet a magas színvonalú szervizháttérre és az alkatrészellátásra. Ezért is kézenfekvő lehetőség volt számukra, hogy 2014 -tól termékeik magyarországi képviseletére a Verbis Kft.-vel disztribútori szerződést kössenek. A gépértékesítésen túl a Dieci által kínált gépekhez a Verbis Kft biztosítja a szervizhátteret, a folyamatos és gyors alkatrész ellátást.
A teleszkópos rakodók egyik nagy felhasználási területe az építőipar. A Dieci által kínált gépcsaládnak 33 tagja van, melyek 2,5–21 t emelőképességgel és a 6– 25 m emelőmagassággal igen széles tartományt fednek le. A kiterjedt adapter skálával rendelkező gépek az építőipari anyagmozgatás széles területén alkalmazhatóak, pl. raklapvillás rakodás akár több emeletes magasságokban, kanállal történő ömlesztett anyagok rakodása, szerelő kosárban történő munkavégzésnél, csarnoképítéseknél, szerkezeti, tetőszerkezeti elemek rakodásánál stb. Az idei évben az emissziós követelmények szigorodásával a DIECI is Tier 4-es motorral szereli modelljeit. A motorválasztás a Kubota-ra esett, mivel a Kubota részecskeszűrővel (DPF) teljesíti az előírásokat, így a karbantartás egyszerűbb és olcsóbb lesz. A legtöbb modell hidraulikus hajtású, azonban néhány típus Vario- rendszerű elektronikusan vezérelt, hidrosztatikus hajtóművel is rendelhető, melyek előnye a közúti vonulásban és vontatásban rejlik. A Dieci legkisebb teleszkópos rakodója az Apollo 25.6, mely gép max. 2.5t emel, a gémkinyúlása 6m. Az előnye a méreteiben rejlik, mivel 184cm-es szélességével és 193cm –es magasságával szűk és alacsony helyekre is képes bemenni. A gép tervezésekor a fő szempont az volt, hogy képes legyen egy 2m-es ajtón bemenni. A Pegasus névre hallgató gépcsalád forgóvázas kialakításukkal és a 16-25m magasra is felnyúló gémszerkezetükkel az építőipar alapgépeivé váltak. Az építőipari anyagmozgatás döntő többségét képesek elvégezni legyen szó ömlesztett anyagokról vagy palettás építőanyagokról. A forgóvázas kialakítás másik nagy előnye a szerelőkosaras munkáknál van, ahol a kosárpozícionálás egyszerűbbé válik. Ezeknél a gépeknél rendelhető a rádiójel vezérléses kosárkialakítás, ami gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a kosár irányítását. A Dieci „Heavy Duty” kategóriája a Herkules gépcsalád, mely gépek 10-21t-ás emelőképességgel és 10m-es emelőmagassággal rendelkeznek. Ezek a gépek alkalmasak egyszerűbb földmunkákra és nagy terhek mozgatására.

Dieci f7000 A Dieci által gyártott önjáró betonkeverő család 4 gépből áll, 2400–7000l –es keverőtérfogatig. Felépítésüket tekintve hajtóművük teljesen hidrosztatikus, kapcsolhatóan 2/4-kerék kormányzásúak, önrakodósak. Kiváló terepjáró képességük miatt olyan helyeken célszerű az alkalmazásuk, ahol az építési terület betonkeverő telepektől, műúttól távol van és nagyobb mennyiségben, helyben kell megkeverni a betont. A gép felszerelhető hidraulikus mérlegelő rendszerrel és elektronikus mérleggel az önrakodó kanálnál. Ezen opciók segítségével a betonkeverék összetétele nagyon pontosan beállítható és biztosítható az állandó kiváló betonminőség.
 Dieci L3500 
A teleszkópos rakodók napjainkban a Mezőgazdasági vállalkozások alapgépeivé váltak a széles felhasználhatóságuk miatt, pl. trágyakezelés, bálarakodás, állattelepi takarmányrakodás, magtári anyagmozgatás stb. Dieci HerculesFelhasználási területüket tovább szélesítik olyan rendelhető opciók, mint a pótkocsi vonófej, hátsó elektromos és hidraulikus csatlakozók, TLT- hajtás, 3-pont felfüggesztés. A mezőgazdasági kivitelű teleszkópos rakodó családnak 22 tagja van, melyek a 2,5 –7 t emelőképességű és a 6–10 m emelőmagasságú tartományt fednek le.  A kisebb gépeket hidrosztatikus hajtóművel, míg a nagyobbakat választhatóan powershift vagy vario -rendszerű hidrosztatikus hajtóművel is szerelik. A vario rendszer nagy előnye, hogy változó TLT fordulatszámnál elektrohidraulikusan beállítható egy állandó haladási sebesség, tehát a járószekezet-hajtás függetleníthető a TLT-től. A legkisebb mezőgazdasági modell a Mini Agri 25.6. A gép lényegében megegyezik a korábban már említett Apollo-val. A gép a mezőgazdasági állattartó telepek alapgépe lehet az istállókon belüli takarmánymozgatás és trágyaeltávolítási munkák miatt, a 6m-es emelőmagasságuk elegendő bálakazlazáshoz, de alkalmasak műtrágya „Big-Bag” zsákos rakodására és magtári anyagmozgatásra is. Dieci SamsonA Dieci legújabb fejlesztése egy derékcsuklós, központi teleszkópos homlokrakodó, mely rakodó-családnak 3 tagja van és 2-2,3 t tömeget 4-4,5 m magasra képesek emelni. Ez az innovatív ötlet egyesíti a derékcsuklós-rakodók kis helyszükségletét, jó terepjáró képességét a teleszkópos rakodók emelési magasságával, mely gépek kiválóan használhatóak pl. magtári rakodáskor. Jó terepjáró képességük és megfelelő hasmagasságuk alkalmassá teszik a gépeket sáros körülmények esetén is a hatékony munkavégzésre pl. trágyadepóban történő munkavégzés esetén. A mezőgazdasági gépek felé egyre inkább támasztott követelmény a multifunkcionalitás, melynek a Dieci derékcsuklós, központi teleszkópos homlokrakodói és a széles adapter skálával felszerelhető teleszkópos rakodói kiválóan megfelelnek, továbbá az állattartó telepek és a gabonaraktárak alapgépei lehetnek.


A Verbis Kft. munkatársai várják ügyfeleiket a cég bemutatótermében egy személyes konzultációra, hogy a beruházási döntés meghozatala előtt minden műszaki, technológiai információ a rendelkezésére álljon.

www.verbis.hu

Vissza az oldal tetejére