Bontás, aprítás, újrahasznosítás

Munkaeszközök minden feladathoz

A napjaink gyorsan változó piaci körülmények, az erősödő versenyhelyzet arra kényszerítik az építőiparban, földmunkában, útépítésben stb. tevékenykedő vállalkozásokat, hogy gépparkjukat minél sokoldalúbb tevékenységre tegyék alkalmassá, költséghatékonyan segítve ezzel a cég „több lábon állását”.

A VERBIS Kft. által képviselt gyártók időben felismerték ezt a piaci igényt és a gyakorlatban jelentkező szinte bármilyen célfeladatra kínálnak hatékonyan alkalmazható munkaeszközt az adott vállalkozás igényeire és lehetőségeire szabva.

A VERBIS Kft. komplett gépsort kínál például bontás, darabolás és újrahasznosítás területén.


A SANY lánctalpas kotrógépre szerelt spanyol TABE hidraulikus bontókalapáccsal majd az ugyanahhoz a géphez illesztett olasz Mantovanibenne roppantó/vágó ollóval, illetve csáklyázókanállal elvégezhető a primer bontási feladat. A földön heverő építési törmelék további elődaraboláshoz használható az ugyanarra a gépre szerelt Mantovanibenne őrlőolló, vagy akár azonnal 2–12 cm-es darabokra törhető a szintén olasz Meccanica Breganzese által gyártott, kotrókanálhoz hasonló kialakítású BF pofás törőkanállal. A BF pofás törőkanálhoz kifejlesztett, a kotrógép elektromos hálózata által táplált erőteljes elektromágnes segítségével a betonvas hulladék könnyedén eltávolítható a töretből. A ledarált bontott anyag azonnal újrahasznosítható pl. útalapokban, vagy a Mantovanibenne által gyártott dobrosta kialakítású kanalakkal további frakciókra osztályozható, még értékesebbé téve az egyébként hulladéknak minősülő bontott anyagot.

Bontóeszközök, újrahasznosító eszközökUgyanazon kotrógépre szerelve a forgókéses elven működő finn REMU rostakanalak segítségével biztosítható a befejező, jó minőségű felső talajréteg, kinyerve ezt az előzetes földmunkák során felhalmozott heterogén összetételű és szemcseméretű anyagdombokból. A rostakanalakkal különböző anyagok osztályozhatók és keverhetők hatékonyan a felhasználási célnak megfelelően, legyen az autópályák, utak, csomópontok környezete, vagy akár faiskolák, golfpályák stb. Nem kevésbé fontos felhasználási terület a csatornázási, csőfektetési munkaterületeken a lefektetett csővezetékekre történő anyagvisszatöltés, amihez kifejezetten finomszerkezetű „párnázó” anyagra van szükség, ami egyszerűen és olcsón előállítható a kitermelt anyagból egy REMU rostakanál segítségével. A REMU rostakanalakat egyre gyakrabban használják ipari anyagok szétválasztására, illetve a szennyeződések kirostálására az ipari anyagokból és mind elterjedtebb a rostakanalak használata a hulladékkezelésben. Használatukkal szétválasztható pl. a komposzt az egyéb hulladékoktól, vagy leválaszthatók a földmaradványok a fatuskókról stb.

Ugyanez a kotrógép az olasz SIMEX eszközeivel szerelve használható betonfalak profilmarására, tuskóőrlésre, zajtalan és rezgésmentes épületbontásra stb.

Bontóeszközök, újrahasznosító eszközökA „csak” kompakt rakodóval, vagy kotró rakodóval rendelkező vállalkozások számára is széles választékot kínál a SIMEX törőkanalakból, aszfaltmarókból, láncos kotrókból, tömörítő hengerekből, aszfaltterítő adapterekből stb. a lehető legszélesebb körű felhasználását biztosítva a hordozó gépnek.

Az előzőekben bemutatott berendezések
magyar importőre a VERBIS Kft.

Cím: 1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E.,
Tel.: +36-1/306.3770, +36-1/306-3771,
Fax: +36-1/306-6133,
E-mail: verbis@verbis.hu,
Honlap: www.verbis.hu

Vissza az oldal tetejére