BAUMA 2010- Ihimer Gépújdonságok

Az IHIMER nevű olasz vállalkozást 8 évvel ezelőtt vegyes vállalatként hozta létre az olasz IMER Group és a japán IHI.


Az olaszországi San Gimignanoban található vállalat hat vadonatúj terméket mutat be Münchenben: az új 12VXE minikotrót, az új AS12 csúszókormányos kompakt-rakodót, az új Carry 105, Carry 105 Power Electric és Carry 107 HT minidömpereket csakúgy, mint az új VXT-VXE minikotró családot, mely fontos fejlesztéseket tartalmaz mind a motor, mind a kialakítás tekintetében.

Ihimer 12 VXE minikotróAz IHIMER 12VXE minikotró tervezésénél az egyszerű szállíthatóság volt a fő szempont a városközpontokban levő szűk munkaterületeken való maximális kihasználhatóság mellett.

Akárcsak az új AS12 csúszókormányzású kompakt rakodó, amely a kimondottan szűk körülmények között, magas teljesítményszinteken végzendő munkafeladatokra van szánva.

Az új Carry 105 minidömper az IHIMER legfrissebb újdonsága, egy agilis, sokoldalú eszköz anyagmozgatásra szánva, amely kiemelten jól használható faiskolákban, kertészetekben jelentkező feladatokra.

IHIMER szintén bemutatja az új Carry 107 HT modellt, amely ideális anyagmozgató, illetve szállítóeszköz. A “magasürítés” opció lehetővé teszi a puttony ürítését különböző magasságokban, akár 1600 mm-ig is.

A 12VXE az IHIMER aduja a Bauma 2010-en.

Ez a minikotró az új Yanmar 3TNM68 motor és a kifinomult hidraulika rendszer kombinációjának köszönhetően egy rendkívül hatékony eszköz, ami az alacsony üzemanyag fogyasztás mellett csendes üzemmódot garantál és megfelel a 97/68/EU szabványnak és az EPA Tier 4 emissziós előírásoknak.

A 12XVE a redukált méretei miatt ideális megoldás a nagyvárosi munkaterületeken: a kitolható lánctalpas járószerkezet (870-1130 mm) kiemelkedő biztonságot és stabilitást garantál legyen szó ásásról, vagy teheremelésről nagyon szűk helyeken, rossz terepviszonyok mellett, vagy akár lejtős területen

A 12XVE minikotró egyik legfőbb erőssége az alacsony tömege – csak 1180 kg – ami szállíthatóvá teszi bármilyen 3,5 tonnás teherjárművel.  

A két kapcsolható sebesség (2.3/4.0 km/h) biztosítja a gép gyors mozgását és manőverezőképességét a munkaterületen. A kezelői környezetet kimondottan komfortos: kényelmes, minden irányban állítható, rugózott vezetőülés állítható kartámaszokkal, ergonómiailag kiválóan sikerült kezelőelemekkel,  szervovezérléssel garantált precizitású joystickkal. A kotrógém munkahenger pozicionálása (a gém felett elhelyezve, védve a sérülésektől), a csap kialakítása és a kanáljáték tűrésének szűkítése 2010 mm ásómélységet tesz lehetővé, ami kiemelkedően jó értéknek számít egy ennyire kompakt géptől.

Ihimer AS12 csúszókormányzású kompakt rakodóMegbízható, gyors, szervovezérlésű joystick, kompakt méretek: ezek a legfőbb jellemzői az IHIMER új, AS12 típusjelzésű csúszókormányos rakodójának, olyan gépet kínálva szűk munkaterületekhez, amely maximális rugalmasság mellett is komoly teljesítményt garantál.

A mindössze 1250 kg saját tömegű AS12-es akár 340 kg (SAE szabvány szerint) terhet is képes kezelni 1000 kg garantált felszakítóerő mellett.

Az új  IHIMER csúszókormányos rakodó meghajtásáról 1116 cm3-es Yanmar 3TNV76  típusú motor gondoskodik, megfelelő teljesítményt biztosítva komplex feladatok végzéséhez is.

 

Megújult az IHIMER minidömper családja is, melynek a legújabb, Carry 105 elnevezésű modellje is Ihimer Carry 105 minidömperszéleskörűen használható a szűk terekben végzendő legkülönfélébb anyagmozgatási feladatokra az opcionális eszközök széles palettájának köszönhetően.

Kicsiny méretei ellenére ez egy igen erőteljes gép, ami alapvető szerepet játszhat bármilyen munkaterületen. A Carry 105 minidömpert egy 4,7 kW-os benzines Honda motor mozgatja. A kompakt, mindössze 290 kg tömegű minidömper komoly teljesítményt garantál. A géphez választható eszközök széles körű használhatóságot biztosítanak: betonkeverő, önrakodó kanál, síkplató nyitható oldalfalakkal stb. Az eszközök cseréje gyors és egyszerű. Az önrakodó kanál leszerelhető. A 690 mm széles járószerkezet nagyméretű lánckerekei és oldalanként 3 görgője biztosítja, hogy a Carry 105 otthon érezze magát bármilyen nehéz terepviszonyok között is. A 0-2,5 km/h haladási sebesség maximális kezelhetőséget garantál.

Az új Carry 107 minidömper legjellemzőbb tulajdonsága a sokoldalú használhatósága. Az új IHIMER minidömper fejlesztésénél a fő szempont a tetszőleges munkaterülethez való adaptálhatóság volt, függetlenül a talajtól, lejtőszögtől, lépcsőktől vagy rámpáktól. Ez a magas ürítésű verzió képes az anyagot közvetlenül a teherautóra, vagy konténerbe üríteni. A fejlesztésnél komoly figyelmet fordítottak a kezelői komfortra és káros anyag kibocsátás csökkentésére.  Az IHIMER Carry 107 HT minidömpert  Honda 6.6kW, vagy 8.2 kW-os benzinmotor hajtja, de rendelhető Yanmar 7.4 kW-os Diesel motorral is, ami alacsonyabb üzemanyag fogyasztást és nagyobb teljesítmény biztosít. A felhajtható, rezgéscsillapított fellépő kialakításánál is a kezelő kényelme volt a fő szempont.

A  Bauma 2010-en mutatkoztak be az új VXT-VXE  minikotró szériák, melyek az NX-NXT szériákat váltják.

Amellett, hogy változott a modellek elnevezése, az IHIMER jónéhány technológiai (új motorok) és dizájnbéli (emelt komfortszint) fejlesztést hajtott végre.

A “17VXE” típus a 15NX utódja 2.1, vagy 2.3 méteres ásómélységgel, 1710 kg üzemi tömeggel.  

Az új “17VXE” egy ultra-kompakt kisgép, a nagyok technológiájával felszerelve.  

Ez a gép gyors és erőteljes munkavégzésre képes nehezen megközelíthető helyeken is: nem csak az épületfelújításokra jellemző szűk helyen végzendő árkok és csatornák kiásásában, de a kertekben, faiskolákban is hatékonyan alkalmazható.

A 14NXT minikotró helyettesítője a 15VXT típus 1525 kg üzemi tömeggel és 2010 mm maximális ásómélységgel. Az új modell kompakt és könnyű, perfekt megoldás a városközpontokban gyakori szűk munkaterületeken, melyek hagyományos kotrógéppel nem megközelíthetőek.

A "16NXT standard gémmel" modell 16VXT-nek lett átkeresztelve (maximum ásómélység 2.1 m, üzemi tömeg 1645/1800 kg – borulókeret/kabin)  míg a "16NXT hosszú gémmel” verziót mostantól 17VXT-nek nevezik (maximum ásómélység 2.36 m, az üzemi tömeg 1750/1860 kg – borulókeret/kabin).

Az új modellek maximális rakodómagassága meghaladja az elődökét, legyen szó akár a 3.3 m (16VXT), vagy 3.5 m (17 VXT) magasságról, míg a maximális ásósugár 3.7 m-ről 3.9 m-re növekedett.

Ezek a minikotrók dupla sebességfokozattal rendelkeznek a haladáshoz (2.1-4.1 km/h), ami maximális rugalmasságot és irányíthatóságot biztosít a munkaterületeken (a minimális első fordulókör jobbra fordított gémmel 1280 mm-re csökkent 1322 mm-ről).

A széria utolsó lecserélt modellje a 18NXT, amit 19VXT-nek nevezett át az IHIMER.

Ez a gép ideális megoldást nyújt a nehezen megközelíthető, rossz talajviszonyokkal sújtott munkaterületeken, ahol a 980 mm-ről 1300 mm-re szélesíthető járószerkezet biztosítja a szűk helyszínek megközelítése mellett a biztonságos munkavégzéshez elengedhetetlen stabilitást is.  Ez a gép első a kategóriájában, mivel jelentős, 2,5 m ásómélységet biztosít, könnyűnek tekinthető 1760/1920 kg üzemi tömeg mellett.

A VXT és VXE szériák minden modellje Yanmar 3TNV70 típusú, 3 hengeres, 854 cm3-es motorral van ellátva, amely alacsony káros anyag kibocsátás mellett 10,5 kW teljesítményt biztosít.

Az IHIMER 2009. áprilisban mutatta be az önjáró, lánctalpas kosaras emelőgép családot  (LEM 1200, LEM 1500 és LEM 1800 típusokkal), melyekhez társul a most bevezetett  LEM 2200 típus, megcélozva a nagyobb magasságokban tevékenykedő piaci szereplőket és kiszolgálva a földmunkások növekedő igényeit.

Ihimer 2200 önjáró, lánctalpas kosaras emelőgépA Lem 2200 típus egy innovatív lánctalpas kosaras emelő kiemelkedő tulajdonságokkal: szuperkönnyű, agilis és egyszerűen szállítható.

A Lem 2200 típus kiemelkedő használati rugalmasságát a variálható stabilizációs lehetőségeknek köszönheti, ezzel lehetővé téve a berendezés használatát olyan helyeken is, ahol az eddig elképzelhetetlen volt

Minden kitámasztóláb két különböző, a többitől független nyitási pozícióval rendelkezik. A jelentős szabad hasmagasság olyan nehéz terepviszonyok és lejtők esetén is használhatóvá teszik a berendezést, ami eddig elképzelhetetlen volt.

Az új kosaras emelő 21,7 m munkamagasságot biztosít 10,3 m maximális vízszintes gémkinyúlás mellett. Ez a kosaras emelő ideális megoldás lehet az olyan magasan fekvő, nehezen elérhető helyekhez mint az épületek tetőszerkezete, magas fák, lámpaoszlopok, stb. A A kosár emelőkapacitása 200 kg.

A Lem 2200 típus különböző motorokkal rendelhető: a Honda iGX440 típusú benzinmotorral (13 LE, 3600 1/perc fordulaton), vagy  a Kubota Z602E dízelmotorral (16 LE, 3200 1/perc fordulaton).

A Siena tartományban, San Gimignano-ban található IHIMER gyártóbázis 54 alkalmazottal és 36.000 négyzetméter fedett területtel rendelkezik.

A folyamatos kutató-fejlesztő tevékenységnek köszönhetően az IHIMER igyekszik megőrizni vezető szerepét az innovációban, a piac igényinek megfelelően folyamatosan fejlesztve termékeit és tevékenységét. Az IHIMER gyártókapacitása lehetővé teszi speciális vevőigények kielégítését is, szükség szerint módosítva a termékeket.

A kutató-fejlesztő tevékenységre fordított folyamatos és széleskörű figyelem eredményeként termékeink választéka és minősége folyamatosan fejlődik.

A széleskörűen kiépített disztribúciós hálózatnak köszönhetően az IHIMER termékek Európában mindenhol könnyen elérhetőek a több mint száz disztribútor valamelyikénél.


Az IHIMER magyarországi képviselete:

VERBIS KFT.
1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E.
Tel: 1/306-3770,  1/306-3771
Fax: 1/306-6331
e-mail: verbis@verbis.hu
www.verbis.hu

Vissza az oldal tetejére