kezdőoldal oldaltérkép kapcsolat impresszum


A Sogefi csoport
A Sogefi csoport az egyik vezető eredeti alkatrész beszállítója a világ nagy autóipari cégeinek. Több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, tervez, fejleszt és gyárt különböző szűrőrendszereket (pl. COOPERS/FIAAM/FRAM) és rugalmas felfüggesztő elemeket, valamint repülésirányítási és motorhűtési rendszerekkel is foglalkozik.
A kutatási területek erősítésével a Sogefi csoport technológiai fejlesztésekkel folyamatosan javítja termékcsoportjait, fejlesztéseivel törekszik az optimális életciklus, a működési hatékonyság, a méret, a tömeg optimalizálás és a környezeti kompatibilitás elérésére. Az elmúlt évek stratégiája által a Sogefi csoport egy nemzetközi vezető vállalat lett az autóipari alkatrészek területén.
A Sogefi S.p.A. partnere a világ nagy autóipari, haszongépjármű és földmozgató berendezés gyártóinak. Ma már a kereskedelmi jelenlétét és súlyát mutatja a 4 kontinens 19 országában, a 44 gyártási helyszín és a 20 értékesítési iroda.
A Sogefi S.p.A., mint anyavállalat 27 működő vállalatból áll, három fő csoport szerint szerveződik: Motor Rendszer Divízió, Felfüggesztési Elemek Divízió és az Értékesítést Követő Divízió.

A szűrésről/szűrőkről
A járművek motorja olajkenési rendszerű, a működéséhez a környezeti levegő és üzemanyag szükséges. Egy jármű csak abban az esetben tud megfelelően működni, ha ezek a rendszerek hatékony szűrési rendszerrel rendelkeznek. Az akár külső vagy belső eredetű koptató hatású részecskéket tartalmazó folyadékok súlyos károkat okozhatnak a motor kopása révén. Ezért az ilyen részecskék méretét és számát jelentősen csökkenteni kell, ami elsősorban a hatékony szűrési rendszerek és szűrők feladata.
A járművek vezetőfülkéit a fentiek mellett még a légkondicionáló rendszerek levegőszűrőivel is ellátják. Ezek szűrési feladata a járművezetők, illetve gépkezelők szempontjából is fontos jelentőséggel bírnak.
A szűrés egy szétválasztási eljárás, mely a folyamatosan áramló (folyadék vagy gáz halmazállapotú) elemeket választja el a szétszóródó (szilárd vagy folyékony halmazállapotú) elemektől. A szétválasztás során a folyamatosan áramló elemeket egy porózus anyagnak kell préselni, ahol a szilárd elemek lecsapódnak és leválasztódnak.
Coopers Fiaam szűrők
A rendszerben levő nyomásesés, a hatékonyság és az élettartam határozza meg a szűrők teljesítményét, azaz:
•  A NYOMÁSESÉS a szűrő be- és kimenete közötti pillanatnyi nyomáskülönbséget mutatja. Ennek az értéknek minél kisebbnek kell lenni a szűrőben.
•  A HATÉKONYSÁGot a szűrő finomsága határozza meg a szűrés során. Egy hatékony szűrő megakadályozza a motor idő előtti kopását.
•  AZ ÉLETTARTAM határozza meg, hogy meg a szűrhető mennyiségű anyagot, mielőtt a szűrő már nem működik, azaz eltömődik.
Az általunk forgalmazott és a Sogefi csoport által gyártott minden szűrő megfelel a fent elvárt követelményeknek, természetesen a jármű-, illetve gép gyártók által előírt csereperiódusok (km, üzemóra vagy időtartam) betartása is szükséges ehhez.
coopers fiaam filters